Strömstads Museum

Strömstad in light

Nu när det börjar gå mot mörkare tider här i Sverige så kan vi trösta oss med att det snart är dags för Strömstad in Lights. Om ett par veckor, närmare bestämt 30:e oktober så kommer ett tiotal fastigheter och andra platser så som parker och hamnstråk i Strömstads centrum att lysas upp med vackra ljus.

Dessutom så kommer man kunna ta del av en guidad stadsvandring där det kommer berättas om fastigheternas historia. Den här guidade turen kommer att gå i två omgångar med start vid Torget kl 19.00 och 20.30.

Något som gör det hela lite extra spännande är att man kommer kunna rösta på sina favoriter under kvällens gång. För att se till att utställarna verkligen satsar sitt yttersta har man nämligen skapat en tävling där utställarna är ombedda att skapa en så kreativ belysning som möjligt och arrangörerna vill att utställarna ska använda den senaste tekniken inom belysning. Som besökare har man dessutom chansen att prata med utställarna under kvällen då de kan berätta sin tanke bakom ljussättningen men kanske även tips på hur man bäst belyser sitt hem eller trädgård.

Det verkar som att det kan bli en riktigt mysig kväll då butikerna i centrum kommer ha öppet extra länge och flera av restaurangerna kommer att anpassa sina menyer till kvällen. Dessutom kommer det förmodligen finnas ordentligt med inspiration för hur man till exempel kan lysa upp sin egen trädgård eller farstu, eller kanske gången mellan hus och parkering.

upplyst träd

Vill du redan nu få lite tips på hur man snyggast får trädgården att lysa upp så kan du läsa denna artikel som Vi i Villa publicerade för ett tag sen. Artikeln må vara gammal, men tipsen är definitivt fortfarande aktuella!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *