Petters hyllning till Strömstad

Blog_Petter_Alexis_01

Petter Alexis har gjort sig känd för sin musik, men också för att vara en tydlig Stockholmsprofil. 1998 slog han igenom stort på den svenska musikscenen och fick bland annat pris som årets nykomling på Grammisgalan. Han föddes i Stockholm och växte upp på Södermalm, men vad få känner till är att han har en mycket stark koppling till Strömstad. Under uppväxten spenderades åtskilliga somrar ute på Kosteröarna med familjen. Detta har gjort att han än idag har en stark relation till Strömstad och har många vänner kvar från den tiden.

Kosterborna har en speciell plats i hjärtat på den numera 42-åriga sångaren och entreprenören. Han beskriver dem som välkomnande och öppna människor. Något som gör platsen till extra betydelsefull är att mycket fortfarande är oexploaterat. Visst byggs det mycket, men det blir aldrig på bekostnad av den unika naturmiljön säger han i en intervju med Strömstads Tidning.

Att kopplingen till Strömstad fortfarande är stark råder det ingen tvekan om. 2001 köpte han sig ett sommarhus ute på Sydkoster, och det besöker han väldigt ofta, framför allt under lågsäsongen i maj, september och oktober. En bit innan och efter alla sommarturister har anlänt med andra ord. Det är då Strömstad visar sig från sin bästa sida, menar Petter.

Han har även varit här och uppträtt, b.la 2015 under turnén med singeln ”Kul på vägen”.

Förra året arrangerade han Koster Swimrun som blev en enorm succé. 160 deltagare anmälde sig till den stora löp- och simtävlingen som hölls ute på Koster. Swimrun är, precis som namnet antyder, en blandning mellan simning och löpning. Det är en sport som blivit mer och mer populär i Sverige, och det vill både Petter och Strömstad ta tillvara på.

Om det blir en uppföljare på det här är ännu oklart men med tanke på intresset förra året är det inte helt otänkbart.