Strömstads Museum

Oddsa på Strömstad och fotbollsEM

IFK Strömstad är vår stads fotbollsstolthet och är en renodlad fotbollsföreing med senior och ungdomsverksamhet. Historian vittnar om en förening som 1907 startade med en del fallgropar på vägen. Föreningen växte liksom gemenskapen till varandra och idag är hela Strömstad stöttande till denna idrottsförening. Att supporten är stor kan man band annat kan se genom att närvara på en matchdag, eller en träningsdag. Stöttande publiken finns med i ur och skur. Man kan även höra en hel del yngre och äldre förmågor som oddsar på sitt lag.

Odds anger genom statistik hur troligt det är att en viss händelse inträffar. Med hjälp av tidigare resultat, matematiskt statistik och så vidare tar spelbolagen fram en siffra på hur troligt det är att ett visst utfall inträffar. Vinner man får man en viss summa gånger de pengar man satsat på resultatet. Får man inte in rätt resultat går pengarna förlorade. Det roliga med fotboll är att statistik aldrig kan förutspå ett resultat fullt ut eftersom allt är in träffbart i en match. En spelare som inte gjort mål på en hel säsong kan ha en bra dag och skjuta in bollen i mål.

 

Alla fotbollsintresserade tycker troligtvis det är underhållande att göra matcher mer spännande genom att oddsa på ett resultat eller antal mål det kommer att bli i en match. Vadslagning av den här sorten är oftast inget man tjänar riktigt stora pengar på, även om det är möjligt. Men det är däremot extremt roligt att sätta en slant på vem som till exempel kommer att göra nästa hörna. De som tyckte fotboll var spännande förr har inget att komma med om man jämför med att betta i soffan framför en match idag. Man kan betta på antal mål, vem som gör målen, hur många hörnor, om ett lag som ligger i underläge ska vända spelet till sin fördel. Man kan satsa på vilken spelare man tror gör nästa mål. I princip ALLT i en match går att betta på.

Precis som man kan betta på alla olika moment i en match kan man också betta på olika sorters fotbollslag. Man kan oddsa på lokala lag som finns i olika divisioner, varför inte sätta ett odds nästa gång du ser på Strömstad? (se Strömstad spelschema 2016). Man kan betta inom olika fotbollsligor, säkert har du hört om Premier League, La Liga eller Allsvenskan. Tänk när EM kickar igång och man kan höja en feststämning som redan slår i taket! Extra roligt är det förstås att oddsa fram en vinst för Sverige. (se EM spelschema 2016 ) .

När man hör odds och betting kan man kanske tro att det är något för den yngre generationen. Så är inte fallet. Oddsar gör sportintresserade i alla åldrar, faktum är att det är en stor hobby i Sverige idag. Vi har för lite tid över till fritidsaktiviteter idag och många prioriterar bort att utöva sin favoritsport, detta blir lätt ersatt av tv-tittande med mobilen framför sig. Med mobilen slänger man lätt in ett odds och på den vägen är det. Det bör tilläggas att även de som inte är sportintresserade ofta tycker det är skoj att heja fram ett lag som de oddsat på. Betting passar alla och säkert är det en anledning till varför det är en av Sveriges största hobbys.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *