Strömstads Museum

Båtliv i Strömstad

Hamnen i strömstad

Strömstad är vackert beläget vid kusten i norra Bohuslän. Strömstad är faktiskt Sveriges mest västliga belägna stad som gränsar till Skagerack och med endast 2 mil till grannlandet Norge. Den lilla staden fick ett stort uppsving under 1900-talet med havsnära industrier som fiskerinäringen och även konservindustrin.

Redan under 1800-talet blev staden känd som en populär badort där kungafamiljen var återkommande gäster. Under mitten av 1800-talet lade man ner mycket krut på att förbättra stadens hamn samt tillhörande kajer och även parkerna i Strömstad.

Lägg till i Strömstad

SegelbåtAtt segla i Bohuslän har alltid varit populärt, då här finns massor av vackra karga öar att besöka i den Bohusländska skärgården. Populärt kallas även denna vackra kust för ”bästkusten”, men det är såklart en smaksak, oavsett så är det väldigt vackert. Det finns många populära hamnar där du kan lägga till och en av den är Strömstad som ligger nära gränsen till Norge. Lägg till i Strömstads gästhamn och du befinner dig mitt i centrum med nära till allt du kan önska. Det finns även ett alternativ som heter Rossö, där du har en lite mindre gästhamn om du föredrar det.

Man kan förboka plats och betala direkt genom Strömstads kommuns hemsida. Perfekt och smidigt, dessutom är det allt bra att vara säker på att man får plats under den omåttligt populära sommarsäsongen. Bäst av allt är att hamnen är öppen året om och det gäller även anslutande service i hamnen.

Fantastiska räkmackor på strandpromenaden

Visst är det supermysigt att laga mat i båten och sitta i sin sittbrunn och mysa och prata lite med båtgrannen! När du är i Strömstad måste du stiga i land och ta dig till någon av de många populära restauranger. SjälvklartRäckmacka är skaldjur en stående storfavorit bland många besökare. Allra bäst smakar kanske en simpel räkmacka efter en lång seglats tillsammans med ett glas öl. Hos Göstases hittar du sanslöst stora och ljuvliga räkmackor som har ett berg av bonusräkor! Det finns även gott om andra skaldjursrestauranger om det skulle vara fullt där, så det är bra att välja och vraka.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *