Strömstads Museum

En ny förening som samlar Strömstads kulturer!

En ny förening har börjats formas i Strömstad. Föreningen heter Tayawik där syftet för föreningen är att låta människor ta del av all sorts kultur som finns i Strömstad. Föreningen bildades i Januari och har sedan dess fyllt vardagen med roliga evenemang för alla åldrar. Deras stora vision med föreningen är en integration mellan olika kulturella grupper i Strömstad och de försöker göra detta främst via det konstnärliga uttrycket. Grundarna har uttryckt sig såhär:

– Idag finns det ingen förening i Strömstad vad vi vet som samlar alla kulturer. Som vi ser det finns det otroligt många aktiviteter som idag inte finns tillgängliga och som behöver lyftas fram.

Det är alltså inte bara att dela med sig av sin kultur som denna förening vill sprida. De vill på något sätt få ihop alla ungdomar till roliga aktiviteter för att skapa ett bättre sammanhang samt förståelse för de andra kulturerna. Tayawik vill lyfta fram detta via att skapa evenemang som kan innehålla allt från dans, film, musik, teater och poesi. Föreningen anser att det är väldigt ”tyst” i Strömstad om vad det finns för kulturevenemang och det är därifrån idén växt fram. De märkte det stora intresset för kulturevenemang då Tayawik i fjol höll en salsafest som drog till sig mycket folk. Det var här skaparna gick ihop och skapade självaste föreningen.

Tayawik har höga förhoppningar om framtiden för föreningen. De hoppas på ett kulturhus i Skagerrak så att de kan samla all kultur på samma ställe. På deras facebook sida så kan man se videos från några av evenemangen, det är fullt med folk som står och dansar i olika åldrar och från olika kulturer. Föreningen är perfekt för nykomna till Sverige eller för ungdomar som vill träffa nya kompisar samt lära sig mer om en annan kultur samtidigt.

Så är du intresserad av att öka din insikt bland kulturen i Strömstad, kika in hos Tayawik!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *